Lietotāja profila izdzēšana, lai labotu konta problēmas operētājsistēmā Windows 10

Ja rodas problēmas ar izvēlni Sākt, Microsoft Edge vai arī jums ir jāatiestata lietotāja konta iestatījumi, konta dzēšanas vietā varat izdzēst lietotāja profilu operētājsistēmā Windows 10.

Operētājsistēmā Windows 10 katrā lietotāja kontā ir lietotāja profils, kuru veido faili un mapes, kurās tiek glabāti lietotāja personīgie faili un preferences, lietojumprogrammu iestatījumi, darbvirsmas informācija un citi dati.



Dažreiz lietotāja profila dati var tikt bojāti, izraisot vairākas problēmas, ieskaitot izvēlni Sākt un Microsoft Edge nedarbojas pareizi. Lai gan jūs vienmēr varat izdzēst un atjaunot kontu, profilu ir iespējams izdzēst, lai Windows 10 pierakstīšanās laikā varētu iestatīt jaunu, neizņemot kontu.



Šajā vadīt, jūs uzzināsit, kā dzēst lietotāja profilu, lai novērstu problēmas ar Windows 10 konts.

Kā izdzēst lietotāja profilu operētājsistēmā Windows 10

Parasti lietotāja profila dati tiek glabāti C: Users AccountNameFolder, kur atradīsit Darbvirsma, Dokumentiun citas mapes, ieskaitot Aplikācijas dati mape un NTUSER.DAT fails, kas ir paslēpts. Tomēr šos datus nevar vienkārši izdzēst tikai manuāli, ir jāizmanto sistēmas rekvizītu iestatījumi.



Svarīgs: Lai izdzēstu savu kontu, jums jāpiesakās citā administratora kontā. Dzēšot lietotāja profilu, tiks izdzēsti arī lietotāja personīgie dokumenti, fotoattēli, mūzika un citi faili, tāpēc pirms turpināšanas noteikti izveidojiet faila dublējumu.
  1. Izmantojiet Windows taustiņš + R tastatūras saīsne, lai atvērtu Skrien komanda.

  2. Ievadiet šo komandu, lai atvērtu Sistēmas rekvizīti un noklikšķiniet uz labi:

    SystemPropertiesAdvanced
  3. Sadaļā “Lietotāju profili” noklikšķiniet uz Iestatījumi pogu.



    System Properties settings

    Sistēmas rekvizītu iestatījumi
  4. Atlasiet lietotāja profilu un noklikšķiniet uz Dzēst pogu. (Ja lietotājs joprojām ir pieteicies, tad Dzēst poga būs pelēkā krāsā. Šajā gadījumā izrakstieties no lietotāja un mēģiniet vēlreiz.)

    User Profiles settings on Windows 10

    Lietotāju profilu iestatījumi operētājsistēmā Windows 10

Kad esat izpildījis šīs darbības, izrakstieties no pašreizējā konta un atkal pierakstieties kontā, kurā tikko izdzēsāt profilu, lai Windows 10 ļautu vēlreiz izveidot lietotāja profilu.

Pēc pierakstīšanās jums būs manuāli jāpielieto iestatījumi vēlreiz, jāpierakstās OneDrive un citur. Tomēr jums nav jāpārinstalē programmas. Tomēr šajā procesā tiks atkārtoti instalētas visas lietotnes, kuras iegādājāties veikalā.